neděle 29. ledna 2017

Karel Naxera: Reinkarnace Opožděný návrat

Lehké zájmové čtení (výzva 120 knih)

vypůjčeno z kosmas.cz
subjektivní recenze
s. 208

Karel Naxera mne knihou Reinkarnace Opožděný návrat překvapil. Myslela jsem, že tato literatura je doménou především autorek z jiných států. Podle mně rozhodně nebylo myslitelné, aby ji napsal český lékař. S potěšením musím konstatovat, že jsem se mýlila.

Příběh románu Reinkarnace 

se odehrává na více "frontách", ačkoliv se týká výlučně jednoho hrdiny. S ním  projdeme jeho zážitky s jeho láskou, ze zážitků vojáka první světové války i nové poznání se starou láskou po neočekávaném návratu. Láska hraje tu největší roli, je příčinou jeho návratů.

Mé rodné Plzeňsko a Chebsko

Pod taktovkou autora Karla Naxery ožívají nejen vzpomínky a prožitky dob dávno minulých, ale i krajina ve kterých se odehrávají.

Co jsem si z knihy odnesla? Údiv!

Po přečtení této knihy jistě také zatoužíte potkat takovou lásku, jakou poznává náš hrdina. Mne kniha utvrdila v tom, že (ačkoliv zde jen v příběhu) to co se nám s manželkou stalo není bláznivé. Při prvním setkání už jako kdybychom se znali věky, stačil jeden pohled do očí. A navázali jsme tam, kde jsme skončili. (Asi)

Máte také takovou lásku? 

Ben Furman: Nikdy není pozdě na šťastné dětství Jak překonat minulost

Esoterika, osobní rozvoj (Marťáskova výzva)

vypůjčeno z nakladatelství Portál
Ben Furman - Nikdy není pozdě na šťastné dětství Jak překonat minulost
subjektivní recenze
s. 144

Přeměňte temnotu zažívanou v dětství na zlatou žílu ve své dospělosti. Uvědomte si, že nejste a nemusíte být tak slabí, jak vám říkali. Tenká knížka plná zajímavých pohledů na skutečnost, která je, mohla by být a po které toužíme. V knize Nikdy není pozdě na šťastné dětství s podtitulem Jak překonat minulost nalezneme návod.

Nikdy není pozdě na šťastné dětství... Souhlasím!

Ben Furman nám předkládá jiný výklad psychologie, která poodhaluje roušku tajemství přeměnu týraných dětí v úspěšné a šťastné dospělé. Přináší nám důkazy, že jeho myšlenky se opravdu opírá o praxi, v podobě dopisů od šťastných dospělých, kteří prožili ve svém dětství peklo.

Kniha, pokud ji necháme, nám postupně pozmění náhled na hrůzy minulosti a osvobodí nás od myšlenky: "Muselo mne to nějak poznamenat."

Mé nepěkné zážitky se postupně....

...proměňují ve zlatou žílu. Díky této knize, jsem si uvědomila odkud čerpám pozitivní náladu a odkud mohu vydolovat další štěstí a úspěch. Naučila mne vnímat sebe v jiném světle.

A jak vás osvítila?

Vybrané